Welkom bij The Blue Pearl Curacao

Beaches

Beaches


Waar Curacao bekend om staat - de stranden

Wat zijn de mooiste stranden van het eiland, die vraag kan niemand beantwoorden, dit is namelijk voor iedereen anders! Uiteraard zijn er een aantal drukke bekende stranden, maar idyllische baaien zijn er ook, evenals stranden die je misschien wel helemaal niet verwacht. Ontdek daarom zelf de stranden, en ga zelf op zoek naar je favoriete strand. We kunnen je garanderen dat jouw favoriet ertussen zit, je hebt namelijk keuze uit ruim 35 verschillende stranden. 

Enkele stranden van Curacao: 

-- GROTE KNIP -- oftewel Playa Abou is een strand aan de 'rustige kant' van het eiland maar wel een van de bekendste. Je moet hier zijn geweest, prachtig wit zand, geen grote hotels, geen massatoerisme een echt strand waar je jezelf een hele dag kunt vermaken. Let op: In de weekenden kan het hier enorm druk zijn aangezien dit strand ook bij de lokale mensen enorm populair is, bezoek het strand daarom op een doordeweekse dag. 

- -PLAYA KALKI -- een van de meeste bekende stranden van Curacao. Dat dit strandje zo bekend is is natuurlijk vanwege de schoonheid van dit strand. Kristalhelder water, wit fijn zand, en een prachtige locatie om te snorkelen en/of te duiken. Aan de achterzijde van dit strand zie je de grote kalkstenen kliffen (vandaar de naam) wat het strand extra bijzonder maakt. Stap in de auto en ontdek dit juweeltje van het eiland. Een van onze favorieten. 

-- DAAIBOOI BEACH -- direct om de hoek, op nog geen 5 minuten van de villa. Een minder bekend strand maar wel een van de mooiere. Het is een rustig strand zonder poespas, er zijn een aantal palapa's, strandbedjes zijn te huur en een eenvoudige lunch is er verkrijgbaar. Het grote voordeel van dit strand, de zee loopt langzaam af en daarom de ideale omgeving voor gezinnen en kleinere kinderen. Een geweldige plek om te snorkelen, meestal kom je er een aantal zeeschildpadden tegen. Een magische mooie ervaring, in de prachtige natuur van het eiland! 

-- PLAYA LAGUN -- een kleiner strandje, wat vooral bezocht wordt om de spectaculaire onderwaterwereld. Tal van snorkelaars liggen er in het water op zoek naar de mooiste vissen, zeeschildpadden en koraalriffen. Het strand zelf vinden wij minder geschikt om er een dag te verblijven, ons advies: Stop, snorkel, drink een drankje bij de bar en vervolg je dag op een van de andere stranden die er in de buurt liggen. Maar ben je een snorkel-liefhebber, sla dit strandje dan absoluut niet over. 

-- PLAYA PORTO MARI -- op slecht enkele minuten van de villa. Een heerlijk strand waar je jezelf de gehele dag vermaakt. Een mooi strand, met ruimte voor iedereen. Er is een grote bar aanwezig en een restaurant waar je prima kunt lunchen. Zin om te snorkelen, of geniet je liever van een massage, of dopper in het kristalheldere water en voel de warme zonnestralen je lichaam verwarmen. Een van onze favoriete stranden.  

-- KOKOMO BEACH -- Het schitterend mooie Kokomo beach ligt aan de Vearsenbaai. Hoewel het één van de kleinere stranden op Curacao is, beschikt het over alle faciliteiten die je je maar kunt bedenken. Er zijn ligbedden, parasols, een strandtent, toiletten, douches en een duikschool. Daarnaast kun je heerlijk eten bij het beach-restaurant, een aanrader als lunch: fajitas kip! Doordeweeks is Kokomo Beach vrij rustig. In de weekenden daarentegen is het een stuk drukker. Iedere zondag is het Family Day, waarbij er ‘s middags plaatjes worden gedraaid door een DJ en later kun je genieten van een live band.